Witam, nazywam się Weronika Warzocha. Mój sposób na niemarnowanie żywności, to wykorzystanie czerstwego pieczywa do przygotowania świątecznej szarlotki. W moim domu bardzo szanujemy każdą kromkę pieczywa, a że lubimy słodkie wypieki, to znalazłam świetny pomysł na wykorzystanie czerstwej bułki do pysznego ciasta. Efekt końcowy zachwyca nawet największego smakosza, a przy okazji zaoszczędzamy w naszym domowym budżecie.
Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.
NINIEJSZY MATERIAŁ ZOSTAŁ DOFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW NARODOWEGO FUNDUSZU OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ. ZA JEGO TREŚĆ ODPOWIADA WYŁĄCZNIE FEDERACJA POLSKICH BANKÓW ŻYWNOŚCI.
Dowiesz się, jak nie marnować jedzenia oraz w jaki sposób działają Banki Żywności.
Ratujemy żywność i przekazujemy ją potrzebującym.
Zapisz się na newsletter