Weronika Warzocha

Witam, nazywam się Weronika Warzocha. Mój sposób na niemarnowanie żywności, to wykorzystanie czerstwego pieczywa do przygotowania świątecznej szarlotki. W moim domu bardzo szanujemy każdą kromkę pieczywa, a że lubimy słodkie wypieki, to znalazłam świetny pomysł na wykorzystanie czerstwej bułki do pysznego ciasta. Efekt końcowy zachwyca nawet największego smakosza, a przy okazji zaoszczędzamy w naszym domowym budżecie.

Bardzo ubolewam, że ludzie nie szanują pieczywa i często wyrzucają do śmietnika całe bochenki chleba, który można jeszcze raz wykorzystać do innych potraw. Uczę się w szkole gastronomicznej i cieszę się, że w mojej szkole zwraca się na ten problem uwagę i zachęca do poszukiwania nowego wykorzystania czerstwego pieczywa w potrawach, które są pyszne i proste w wykonaniu, a także niedrogie. Zachęcam do wypróbowania tego pomysłu!!
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.