Miriam Bartz

Zdjęcie przedstawia kapuśniak wykonany z resztek (obierek warzyw, odleżanych liści pora), z dodatkiem aromatycznego kimchi. Jakakolwiek zupa przygotowana z dużej ilości obierek ma tyle smaku, że już nie potrzeba dosmaczania! Zupa jest świetnym dowodem na to, że każdą część jadalnych warzyw można wykorzystać i wystarczy odrobina kreatywności aby danie było nie tylko smaczne ale także estetyczne – blender czyni cuda! Można nawet z najbrzydszych warzyw zrobić estetyczne danie przy jego pomocy .

Zdjęcie przedstawia niewielką jabłonkę, którą udało mi się wyhodować z nasion zakupionego w sklepie jabłka. Nasiona wyjęte ze sklepowych owoców sadzę od lat a efekty są różne. Papryka i pomidory wyrastają zawsze, jabłka nigdy. Jestem szczęściarą :)
Balkonowa uprawa pomidorów. Wszystkie sadzonki wyhodowałam z nasion wyjętych ze sklepowych pomidorów. Zawsze mi jakieś wypadają przy krojeniu, zatem zamiast je wyrzucać wsadzam je do ziemi
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.

Banki logo

NINIEJSZY MATERIAŁ ZOSTAŁ DOFINANSOWANY ZE ŚRODKÓW NARODOWEGO FUNDUSZU OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ. ZA JEGO TREŚĆ ODPOWIADA WYŁĄCZNIE FEDERACJA POLSKICH BANKÓW ŻYWNOŚCI.