Małgorzata Grabowska-Fluder

Staram się planować posiłki i gotować “z głową” czyli w odpowiedniej ilości. Jeśli coś zostaje zaczynam myśleć jak i do czego tego użyć. Przykład ze zdjęcia powyżej…zostało sporo makaronu kokardki, ugotowanego do zupy pomidorowej. Ugotowałam więc prostą zupę jarzynową (wykorzystując resztki mrożonego groszku, marchewki i pieczarek) i podałam z tymże makaronem. Prosto i smacznie!

Wykorzystuję produkt do końca. Przykład buraki z zakwasu przerobione na pastę do chleba. Zmiksowane buraki, namoczone ziarno słonecznika, przyprawy.
Pieczywo, które stało się czerstwe przerabiam. Na bułkę tartą, na grzanki do zupy, na pyszne tosty, albo grzanki z dodatkami
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.