Łukasz Istel

Przechowuję żywność w wielorazowych opakowaniach, warzywa w lodówce zawsze w szklanych pojemnikach, woda do pracy zawsze w bidonie a kanapki zawijam w woskowijki z pszczelego wosku. Dzięki temu nie używam jednorazowych butelek i foliowych siatek lub aluminium.

Zawsze staram się gotować obiad na 2-3 dni, jednak kiedy czuję, że nie zdołam zjeść wszystkiego pakuję porcje do zamrażarki - tam czekają na czarną godzinę. W zamrażarce przechowuję także zioła, aby mieć je w każdej chwili pod ręką, rozmrażają się błyskawicznie i nie tracą swojego pysznego smaku.
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.