Lucyna Słabęcka

Mój sposób na niemarnowanie żywności jest prosty: nie kupuję w nadmiarze i wykorzystuję produkty maksymalnie. Gotuję rosół. Wiadomo musi w nim być i mięsko i dużo warzyw. Domownicy zjadają rosół z makaronem, a ja wyjmuję wszystko i kroję w kosteczkę, do tego jabłka, parę jajek, groszek z puszki, majonez i sałatka gotowa. Chleb czy bułki odświeżam robiąc zapiekanki czy tosty. Z owoców robię soki i różne musy do jogurtu lub naleśników. Ciasta póki świeże zamrażam. Zawsze mam czym gości poczęstować

← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.