Joanna Aniszczyk

Tworzę ogródek z końcówek po sałatach, kapustach, cebulach, pietruszkach. Zjadam odrastające części, a z kwiatów, które się zawiązują na roślinach zbieram nasiona i sieję w mojej szklarni. Mam na to swój hasztag #przenośneogródki i edukuję innych, w jaki sposób mogą jeszcze skorzystać z tego, co zwykle wyrzucają.

To są kwiaty kapusty. Pszczoły murarki, które mają swój hotel na moim balkonie, mają też w ten sposób stołówkę ;)
Tutaj danie, do którego dodałam liście pak-choi odrośnięte z końcówki tej kapusty.
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.