Aleksandra Gęsiorska

Moim sposobem na niemarnowanie żywności jest kierowanie się prostą zasadą – kupuję/zbieram tyle, ile jestem w stanie zjeść. W ten sposób nie ma możliwości, żeby jakieś jedzenie mi się zepsuło. Na zdjęciu porcja grzybów na 2 osoby, jaką wynieśliśmy z ekstremalnie zagrzybionego szwedzkiego lasu 🙂

Dodatkowo, aby nie generować kolejnych kosztów, prowadzę ogródek zielny na balkonie. Mięta jest ze mną już 2 sezon, kolendra pół roku, a w pustych doniczkach kielkują szałwia i melisa z nasionek z roślinek z zeszłego roku.
← Zobacz wszystkie zgłoszenia
Banki logo

Federacja Polskich Banków Żywności to 31 Banków Żywności działających na terenie całego kraju. Wszystkie są organizacjami pozarządowymi o statusie stowarzyszenia lub fundacji. Razem tworzą związek stowarzyszeń o statusie OPP.