przepisy_master-chef

Zawiń to – pomysły na wrapy i tortille

Składniki

co tylko znajdziesz w lodówce

Sposób przygotowania

Kolejna inspiracja na wykorzystanie pozostałości po poprzednich posiłkach lub zalegających w lodówce produktów. Przedstawiamy WRAPY i TORTILLE.

Jako nadzienie możesz wykorzystać:

dowolne przygotowane już wcześniej mięso (pokrojone kotlety, usmażone mięso mielone, pieczone kawałki kurczaka czy indyka), tuńczyk, krewetki, tofu, dowolne sery, warzywa – forma dowolna: surowe, gotowane, z puszki albo słoika czy nawet surówka typu coleslaw; rodzaj dowolny: pomidory, papryki, cebula, pieczarki, sałata, kukurydza, fasola, ogórek, cukinia i wszystkie inne 🙂

Jako sos: ketchup, majonez, jogurt z czosnkiem, sos do pizzy, musztarda

Dobierz składniki wedle smaku i zawartości lodówki. Zawiń to wszystko w kupione lub przygotowane wcześniej placki tortilli lub zwykłe naleśniki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Świetnie sprawdzi się jako cały posiłek lub tylko przekąska na przyjęciu (pamiętaj o ciasnym zawinięciu i odczekaniu kilkunastu minut, pokrój tortillę na małe płaskie krążki, dla utrzymania formy możesz przebić wykałaczką).