planuj_wykorzystaj-to-co-juz-masz

Carbonara Buzianotka

Składniki

boczek- ok. 400 g
makaron łazanki - opakowanie 500 g
zółty ser - ok. 250 g
śmietana - ok. 1 szklanki
dwa duże żółtka
ząbek czosnku
sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania

1) Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2) Podsmażyć boczek (nie dodawać oleju, nie solić), nadmiar tłuszczu można odlać.
3) Masa jajeczna: szklanka śmietany, dwa żółtka, sól, pieprz, rozmaryn, czosnek, starty żółty ser. Składniki na masę jajeczną połączyć ze sobą w dużym kubku.
4) Makaron dodać do gorącego, podsmażonego boczku. Wymieszać, smażyć przez ok. 1 minutę.
5) Dodać masę jajeczną i mieszać przez chwilę do połączenia wszystkich składników.

Gotowe 🙂

Buzianotek